'Tottenham moet clubrecord verpletteren voor opvolger van Alderweireld'

'Tottenham moet clubrecord verpletteren voor opvolger van Alderweireld'

24-05-2018 15:24
4

Matthijs de Ligt wordt opnieuw in verband gebracht met Tottenham Hotspur. De Engelse grootmacht bereidt zich voor op een leven na Toby Alderweireld en denkt wederom aan de verdediger van Ajax.

Dat meldt The Evening Standard donderdag. Tottenham dreigt Alderweireld kwijt te raken aan Manchester United, waardoor de nummer drie van de Premier League op zoek moet naar een vervanger. De naam van De Ligt zou bovenaan het verlanglijstje prijken. Tottenham weekte de afgelopen jaren Jan Vertonghen, Christian Eriksen en Davinson Sánchez al los uit Amsterdam.

Bij Tottenham is men gecharmeerd van De Ligt sinds de achttienjarige Ajacied doorbrak in 2016. Volgens het Londense medium hebben de twee clubs al gesproken over een mogelijke deal. In die gesprekken is duidelijk geworden dat het clubrecord van 42 miljoen euro, dat Tottenham vestigde voor Sánchez, er sowieso aan gaat. Ook Manchester City, Bayern München en FC Barcelona hebben interesse.

Spurs kan niet op tegen de transfersommen die City, Bayern en Barça kunnen betalen, maar hoopt gebruik te maken van de 'vriendschapsband' met Ajax. Naast De Ligt staan ook Justin Kluivert én Joël Veltman in de belangstelling van Tottenham, meldt The Evening Standard. Deze zomer wordt daar echter geen werk van gemaakt.

Lees ook: 'United en Tottenham openen onderhandelingen over Alderweireld'