'Verheyen maakt meteen indruk bij KVO met opmerkelijke sneer naar Coucke'

'Verheyen maakt meteen indruk bij KVO met opmerkelijke sneer naar Coucke'

Gepubliceerd: donderdag 24 mei 2018 om 13:15do 24-05-2018 om 13:15

Gert Verheyen wordt de nieuwe trainer van KV Oostende. Zijn assistent aan de kust wordt Francky Van der Elst. Verheyen werd vandaag officieel voorgesteld aan de pers. Hij had het onder meer over de nieuwe wind sinds het vertrek van Marc Coucke.

De voormalig KVO-voorzitter trok naar RSC Anderlecht. De vrees voor een fiasco was groot, maar Verheyen verrast. "Velen denken dat het na het vertrek van Marc Coucke bergaf zal gaan, maar wij geloven integendeel dat het beter kan op vele vlakken", opent hij bij Sporza.

Vooral de mentaliteit binnen de selectie was niet optimaal. "Onder hem is de club natuurlijk enorm geëvolueerd. Maar de manier waarop de spelersgroep samenleefde, strookt niet met hoe ik het zie. Op dat vlak is er heel wat marge om te verbeteren", gaat Verheyen verder.

Over-mijn-lijk-mentaliteit
De kersverse coach van de Kustboys geeft aan grinta in de spelersgroep te willen slepen. "Ik wil bezieling in de groep krijgen. Dat moet op het veld te zien zijn, maar dat heeft ook te maken met hoe je de hele week voor de wedstrijd leeft."

Van een rustig begin zal er echter geen sprake zijn. Verheyen kondigt aan van bij het begin zijn wil op te leggen. "Vanaf dag één zal ik elke speler op zijn plichten wijzen en uitleggen waar we naartoe willen", besluit de KVO-coach. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie je Verheyen slagen bij KVO?

Ja
80%
Nee
6%
Dat valt af te wachten
14%
(612 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws