Coucke maakt zich niet populair bij supporters met zware prijsverhoging

Coucke maakt zich niet populair bij supporters met zware prijsverhoging

24-05-2018 12:00
18

Marc Coucke wil de zaken komend seizoen anders aanpakken bij Anderlecht, zo liet hij donderdag weten op een lange persconferentie. Onder meer de fans in vakken E3 en E4 voelen dat. Zij moeten ofwel veel meer betalen, ofwel een ander plaatsje zoeken. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Coucke vindt de prijzen van een abonnement daar belachelijk goedkoop. "De supporters daar in de vakken E3 en E4 (de eerste ring, centraal ter hoogte van de middenlijn, red.) betalen 600 euro voor hun abonnement. Voor ons is dat... (trekt grote ogen)"

"Volgend seizoen zal een abonnement er 1.600 euro kosten, maar we gaan die mensen wél veel beter verzorgen - nieuwe bars, nieuwe zaal voor netwerking, gewoon een totaal andere beleving. De eretribune met 250 zitjes waarvan 100 gratis breiden we uit tot 900 plaatsen waarvan 10 gratis."

Coucke weet dat hij zich niet populair maakt bij sommige fans. "Ik begrijp dat het niet leuk is voor de gewone supporter om straks zijn vertrouwde plaatsje niet meer te vinden, maar onze fans moeten begrijpen dat wat iédereen wil - fantastisch voetbal - géld kost, véél geld. Wij beloven dat we de nieuwe inkomsten niet gaan gebruiken om putten te vullen, maar om te investeren in het sportieve."