Benteke steekt het niet onder stoelen of banken: Een mislukt jaar

Benteke steekt het niet onder stoelen of banken: "Een mislukt jaar"

24-05-2018 11:21
12

Roberto Martinez gaf maandag al zijn selectie vrij voor de Rode Duivels. Christian Benteke was ondanks een waardeloos seizoen bij Crystal Palace één van de 28 namen. Hij doet nu alles om de bondscoach te overtuigen.

Vijf spelers moeten nog afvallen, maar dat wordt pas in juni beslist. "Het is fijn dat ik bij de 28 zit, maar ik ben hier niet voor de vriendschappelijke matchen, ik wil mee naar het WK. Ik ben heel gemotiveerd om Rusland te halen. Fysiek en mentaal ben ik klaar. Ik zal twee weken alles geven. Ik ben in mijn carrière al veel getest geweest. Dit is een nieuwe test", staat te lezen bij Sporza.

Benteke beseft dat hij op clubniveau dit seizoen geen potten heeft gebroken. "Ik heb dit seizoen wel 25 matchen gespeeld bij Crystal Palace, maar ik heb bijna niet gescoord. Dat was heel frustrerend. Het was een combinatie van verschillende factoren. Eerst was er een trainer die een andere stijl had, daarna moesten we knokken tegen de degradatie. We dachten niet meer aan aanvallend voetbal. Er zijn matchen geweest waarin ik gewoon geen kansen kreeg. Maar ik heb ook veel kansen gemist. Ik verstop me niet."

Benteke wil dat graag doorspoelen op het WK. "Het is de eerste keer dat ik zo'n teleurstellend seizoen achter de rug heb. Het is een mislukt jaar, of toch op zijn zachtst gezegd een heel middelmatig jaar. Daarom is het een teken van vertrouwen dat Martinez me nu toch oproept. Ik was niet verrast dat ik erbij was. Bij de Duivels heb ik het altijd goed gedaan. Als ik mocht spelen van Martinez was ik efficiënt. Ik heb ook een andere stijl dan de andere spitsen. Dat speelt in mijn voordeel."