Ik word gestraft, nu moet ik gaan schilderen bij mijn dochter

"Ik word gestraft, nu moet ik gaan schilderen bij mijn dochter"

24-05-2018 11:00
4

Sporting Lokeren is uitgeschakeld voor een Europees ticket. Na strafschoppen bleek Zulte Waregem net te sterk. Peter Maes is teleurgesteld... ook al omdat hij nu moet gaan klussen.

Tot twee keer toe gaven de Waaslanders een voorsprong weg. "Dat is de onvolwassenheid in de groep. We hebben iets te weinig beheerders die de boel bij elkaar kunnen houden. Dat heeft Zulte Waregem afgestraft. We waren al mentaal vergiftigd voor de penaltyreeks", vertelt hij bij Sporza.

Maes heeft in de Play-Offs echter een goed Lokeren gezien. "Ik bekijk het positief, dit hadden we twee maanden geleden niet gekund. We dwingen een heel volwassen Zulte Waregem om te blijven knokken tot de penaltyreeks. Hier kunnen we mee verder. We hebben goed gespeeld in Play-Off 2. We voetballen weer en hebben een duidelijke identiteit gecreëerd. Nu moeten we hard werken in de voorbereiding en dan staat er volgend seizoen een ander Lokeren."

Maes denkt niet dat Lokeren zo een Europees ticket misloopt. "Het is jammer dat we niet verder kunnen, maar tegen Genk was het toch heel moeilijk geweest. Ik kan er wel mee leven. Voor zo'n finale van Play-Off 2 teken je. Nu kunnen de spelers op vakantie vertrekken. Ik? Ik word zwaar gestraft. Morgenvroeg om acht uur sta ik met een verfpot in mijn handen want mijn dochter heeft een huis gekocht. Als we gewonnen hadden, kreeg ik nog drie dagen uitstel."