'Lange gesprekken afgerond, Mertens dreigt coach te verliezen aan Courtois'

'Lange gesprekken afgerond, Mertens dreigt coach te verliezen aan Courtois'

Gepubliceerd: donderdag 24 mei 2018 om 23:51do 24-05-2018 om 23:51

Na zijn vertrek bij Napoli is de weg naar Chelsea vrij voor Maurizio Sarri. De entourage van de 59-jarige Italiaanse oefenmeester heeft donderdag al een gesprek met de Premier League-topclub, melden diverse Italiaanse media.

Sarri zal zelf nog niet bij de gesprekken in Londen aanwezig zijn, weet onder meer Sky Sport Italia. De verwachting is echter dat hij snel zal aansluiten als de onderhandelingen goed verlopen. De succesvolle coach houdt zijn opties vooralsnog wel open. In de komende dagen brengt zijn zaakwaarnemer ook een bezoek aan Zenit Sint-Petersburg.

Het is desondanks duidelijk dat de voorkeur van Sarri uitgaat naar Chelsea. Daar moet hij de opvolger worden van landgenoot Antonio Conte, die met de Londenaren dit seizoen geen moment aanspraak maakte op titelprolongatie. Omdat Conte een doorlopend contract heeft, moet Chelsea wel diep in de buidel tasten om zijn contract af te kopen.

Mochten The Blues geen akkoord bereiken met Sarri, dan dient Luis Enrique als alternatief. De Spanjaard is clubloos sinds zijn vertrek bij FC Barcelona. Ook de naam van Laurent Blanc staat op het lijstje.

Lees ookNapoli rondt trainerswissel af en presenteert ervaren rot Ancelotti

Update 23:51 uur: Chelsea heeft donderdag liefst zeven uur gesproken met de entourage van Sarri. De Londense club is daarbij overtuigd geraakt van de Italiaanse oefenmeester, meldt SportItalia. Voor Sarri ligt een tweejarig contrct klaar op Stamford Bridge. Chelsea is zelfs bereid om het contract van Sarri bij Napoli voor acht miljoen euro af te kopen. Hoewel hij werd ontslagen, kan Napoli nog steeds een vergoeding eisen.

Plaats een reactie

Riddlin +2507
vrijdag 25 mei 2018 om 03:29
Was Sarri ontslagen?
Vind ik leuk
AlexGMillian +1176
vrijdag 25 mei 2018 om 04:06
ja: Napoli appoint Carlo Ancelotti after sacking Chelsea target Maurizio Sarri
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws