Daar is het volgende afscheid bij de Rode Duivels: 'Maar geen Nainggolan-geval'

Daar is het volgende afscheid bij de Rode Duivels: 'Maar geen Nainggolan-geval'

24-05-2018 07:27
4

Radja Nainggolan is niet meer beschikbaar voor de Rode Duivels. De kans is ook groot dat Steven Defour nooit meer te zien zal zijn in het shirt van België. Defour is wel geen tweede Nainggolan geval.

In tegenstelling tot Nainggolan wilde Roberto Martinez Defour meenemen naar het WK in Rusland, maar een blessure gooide roet in het eten. De afgelopen maanden revalideerde de middenvelder van Burnley. Hij hoopte tijdig fit te geraken voor Rusland, maar dat lukte niet. Defour mist daardoor zijn tweede tornooi op rij.

Net zoals Nainggolan is Defour 30 en hij begrijpt dat zijn toekomst niet bij de nationale ploeg ligt. Volgens Sportwereld wil de middenvelder zich straks sparen om nog te kunnen knallen in de Premier League bij Burnley. Onlangs zijn blessureleed besliste die club om de optie in het contract van Defour te lichten. Defour ligt daardoor twee extra seizoenen onder contract in Engeland.

Defour maakte in 2006 al zijn debuut voor de nationale ploeg. Op achttienjarige leeftijd debuteerde hij tegen Saudi-Arabië. In november 2017 speelde hij tegen Japan zijn laatste van 52 interlands. Voor de Rode Duivels scoorde Defour twee keer.