Ook in de laars is ongeloof groot: Dan moet België wel véél weelde hebben

Ook in de laars is ongeloof groot: "Dan moet België wel véél weelde hebben"

23-05-2018 22:53
5

De niet-selectie van Radja Nainggolan zorgt ook in Italië voor de nodige deining. Het Laatste Nieuws zocht contact met Roberto Donadoni, ex-trainer van onze landgenoot. Die begrijpt de keuze van Roberto Martinez absoluut niet.

"Ik ken de exacte reden van zijn afwezigheid uit de kern niet", vertelt hij. "Het is raar, al hebben de Rode Duivels het de voorbije maanden ook zonder Radja gedaan. Maar ik ben alleszins wel verrast. "Ik vind dat je hem op twee, drie verschillende posities kan uitspelen, op het middenveld of achter de spitsen."

Dat Martinez Nainggolan thuislaten vanwege 'tactische overwegingen', kan er bij Donadoni niet in. "Onzin. Vertel dan gewoon de echte reden. Hij is een sterke, slimme speler. En tactisch is hij ook sterk. Ik heb alleszins nooit problemen ondervonden bij Radja op dat vlak."

Afsluiten doet de Italiaan met een cynische, maar optimische boodschap voor de Rode Duivels. "Als Nainggolan thuisblijft, moet de Belgische nationale ploeg wel véél weelde hebben op die positie. Des te beter voor jullie", aldus Donadoni.