Devroe gaat voor totale make-over: Denk dat we er niet zullen geraken met tien

Devroe gaat voor totale make-over: "Denk dat we er niet zullen geraken met tien"

23-05-2018 22:38
8

Dat RSC Anderlecht er in eind juli, wanneer het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League begint, helemaal anders zal uitzien dan nu, staat als een paal boven water. Woensdag kondigde de club niet minder dan drie versterkingen aan. Daar zal het niet bij blijven, verklapt Luc Devroe.

"Ik denk dat we er niet zullen geraken met tien", kan de nieuwe sportieve directeur bij Sporza geen getal plakken op het aantal transfers. "Het is het einde van een cyclus. Het is tijd voor vernieuwing. Er hoort een nieuwe wind op alle gebieden te waaien en het is de bedoeling om daar aan te werken."

Anderlecht was al bijzonder actief de laatste weken. Toch morren sommige fans: zij hopen op 'grotere namen'. "Anderlecht is nooit slecht gevaren bij het rekruteren bij Belgische clubs", countert Devroe. "We kennen de kwaliteiten van die twee spelers. Ze hebben op een zeker niveau al iets bewezen."

"En grote namen? Er zijn in het verleden namen gehaald die maar vier wedstrijden gespeeld hebben. Kijk naar Rolando: hij speelde de finale van de Europa League, maar heeft hier geen deuk in een pakje boter gestampt. Je moet daar mee opletten", verwijst hij naar de huidige verdediger van Olympique Marseille.