'FC Barcelona haalt bezem door selectie: vijftal moet 100 miljoen opleveren'

'FC Barcelona haalt bezem door selectie: vijftal moet 100 miljoen opleveren'

23-05-2018 21:38

Vijf spelers hebben hun laatste wedstrijd gespeeld voor FC Barcelona. Dat meldt AS. Het gaat om André Gomes, Aleix Vidal, Paco Alcacer, Munir El Haddadi en Rafinha.

De komst van Antoine Griezmann staat bovenaan de agenda in Camp Nou, maar de aanvaller van Atlético Madrid kost minimaal 100 miljoen euro. Om ruimte te maken in het spelersbudget, moet Barcelona verkopen. Vijf spelers worden naar verluidt het kind van de rekening: Gomes, Vidal, Alcacer, Munir en Rafinha.

Munir en Rafinha kregen vorig jaar al te horen dat ze mogen vertrekken. Het duo is verhuurd aan respectievelijk Alaves en Internazionale en heeft geen toekomst bij Barcelona. Rafinha kan Barcelona nog wel de hoofdprijs opleveren: Inter heeft een optie tot koop van 35 miljoen euro.

Daarnaast is het aanstaande vertrek van Gomes, Alcacer en Vidal geen verrassing. Gomes wil op eigen initiatief weg, omdat hij ongelukkig is in Catalonië. Ernesto Valverde (foto), trainer van Barcelona, heeft Alcacer en Vidal gewogen en te licht bevonden. Barça hoopt 100 miljoen euro over te houden aan de verkoop van het vijftal.

Lees ook: Iniesta bevestigt nieuwe avontuur vanuit vliegtuig: 'Op naar mijn nieuwe thuis'