OFFICIEEL: Napoli rondt trainerswissel af en presenteert ervaren trainer

OFFICIEEL: Napoli rondt trainerswissel af en presenteert ervaren trainer

Gepubliceerd: woensdag 23 mei 2018 om 19:58wo 23-05-2018 om 19:58

Volgens Italiaanse media staat Maurizio Sarri op het punt om SSC Napoli te verlaten. De 59-jarige trainer heeft naar verluidt al gesproken met Zenit Sint-Petersburg, maar wacht liever op een andere club: Chelsea.

Sarri kan bij Zenit zes miljoen euro per jaar gaan verdienen en de Russische topclub wil binnen een week weten of hij dat aanbod gaat accepteren. Diverse media uit Italië, waaronder Sky, weten dat Sarri het aanbod al naast zich neer heeft gelegd in de hoop dat Chelsea voor hem aan gaat kloppen. Antonio Conte zit op de wip in Londen na een teleurstellend seizoen en zou spoedig weleens ontslagen kunnen worden.

Volgens de Engelse krant The Telegraph heeft Chelsea al tien miljoen euro gereserveerd om Conte te ontslaan en betaalt de club daarom liever niet ook nog de afkoopsom van acht miljoen euro die in het huidige contract van Sarri staat.

Daar is mogelijk een oplossing voor: Napoli ziet af van dat bedrag als Chelsea David Luiz met korting aan de Italiaanse club verkoopt. Luiz verdween onder Conte uit de basis en heeft nog een jaar contract bij Chelsea. Gesprekken over contractverlenging moeten nog worden gevoerd. 

Het lijkt erop dat Carlo Ancelotti het stokje van Sarri over gaat nemen bij Napoli. Voor de Italiaan ligt een tweejarig contract klaar in Napels, tegen vier miljoen euro netto per jaar.

Update 19.05: Maurizio Sarri is nu ook officieel vertrokken bij Napoli. Aurelio De Laurentiis, voorzitter van de Italiaanse topclub, bedankt hem op Twitter voor bewezen diensten. Door het vertrek van de succestrainer, die flirt met Zenit Sint-Petersburg en Chelsea, staat niets de komst van Carlo Ancelotti nog in de weg.

Update 19.58: Carlo Ancelotti mag zich officieel trainer van Napoli noemen. Bij de Italiaanse topclub is hij de opvolger van Maurizio Sarri, die eerder op de woensdag werd uitgezwaaid. Ancelotti heeft een driejarig contract getekend. Hij was eerder werkzaam bij Juventus, Parma, AC Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid en Bayern München.

Plaats een reactie

woensdag 23 mei 2018 om 21:11
waarom een Engelse vlag bij een Italiaanse ploeg?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws