Pech voor Anderlecht: 'Everton gaat Onyekuru deze zomer verkopen aan Turken'

Pech voor Anderlecht: 'Everton gaat Onyekuru deze zomer verkopen aan Turken'

23-05-2018 17:25
8

De kans dat Henry Onyekuru volgend seizoen nog voor Anderlecht speelt, is heel klein. Volgens Turkse geruchten is de Nigeriaan op weg naar Besiktas.

KAS Eupen verkocht Onyekuru vorige zomer aan Everton. De club uit de Premier Leauge verhuurde de speler meteen aan Anderlecht. In het begin van het seizoen toonde Onyekuru dat hij ook bij paars-wit een meerwaarde was, maar toen gooide een blessure roet in het eten.

Onyekuru moest maanden herstellen en kwam niet meer in actie bij Anderlecht. Volgens de speler was hij fit om te spelen, maar liet Hein Vanhaezebrouck hem links liggen. De trainer ontkende dat Onyekuru fit genoeg was.

Anderlecht wilde Onyekuru nog graag een seizoen huren, maar die heeft daar geen oren naar. Hij neemt het Vanhaezebrouck kwalijk dat hij niet werd opgeroepen voor Nigeria en zo het WK mist.

Onder meer de Turkse websites Fotomac en Fantatik melden nu dat Besiktas Onyekuru wil aantrekken. Opmerkelijk, volgens die bronnen wil Besiktas slechts tot zes miljoen euro betalen voor de speler. Everton legde destijds circa zeven miljoen euro op tafel voor Onyekuru.