Coucke vindt oplossing en gaat toch door met de vrouwenploeg: ''Er zat een mol''

Coucke vindt oplossing en gaat toch door met de vrouwenploeg: ''Er zat een mol''

23-05-2018 15:45
16

Twee weken geleden ontstond er grote ophef bij Anderlecht, toen er berichten naar buiten kwamen dat Anderlecht zou stoppen met de vrouwenploeg. Voorzitter Marc Coucke ontkende de geruchten en zei op zoek te gaan naar een oplossing. Die heeft hij gevonden, zo kondigde hij woensdag aan tijdens een persconferentie over zijn plannen.

Mede dankzij een inspanning van twee sponsors gaat Anderlecht door met de damesploeg, die dit seizoen de landstitel veroverde. "Er zat een mol in onze damesploeg'', kwam hij kort terug op het gerucht. ''We gaan ook volgend jaar door met de vrouwenploeg en we zullen het grootste budget van het land hebben met 450.000 euro. We wilden het structurele en organisatorische anders aanpakken." 

Coucke was overigens verrast door de commotie die ontstond door het gerucht, dat volgens hem een 'misverstand' was. "Het zat in Terzake en het item was groter dan Trump en Iran... Letterlijk. Laat ons nu hopen dat die aandacht ook zal blijven als we in een titelstrijd verwikkeld zijn volgend seizoen, of schitteren in de Champions League.''

Lees ook: Coucke stelt plannen voor: "De scouting kost veel en levert te weinig op"