OFFICIEEL: Club uit 1B kiest niet voor Ferrera, maar voor 35-jarige Sloveen

OFFICIEEL: Club uit 1B kiest niet voor Ferrera, maar voor 35-jarige Sloveen

23-05-2018 14:14

Union Saint-Gilloise heeft in het buitenland een nieuwe trainer gevonden. De Sloveen Luka Elsner tekende een contract voor drie seizoenen, met een optie, bij de Brusselse traditieclub. Dat maakte Union woensdag bekend via de officiële kanalen. Yannick Ferrera, die ook aan de job werd gelinkt, is het dus niet geworden.

Elsner (35) is zelf een voormalig prof, die al op 30-jarige leeftijd een punt achter zijn actieve loopbaan zetten. De enkelvoudig international kon vervolgens snel als hoofdcoach aan de slag bij NK Domzale, de club waar hij het grootste gedeelde van zijn carrière voor speelde. Twee jaar geleden liet hij zich met Domzale opmerken door Premier League-ploeg West Ham United uit te schakelen in de voorrondes van de Europa League.

Na drie jaar bij Domzale aan het roer te hebben gestaan trok hij in de zomer van 2016 naar Olimpija Ljubljana. Elsner stond daar echter amper 19 wedstrijden aan het roer. Aan het begin van het afgelopen seizoen koos hij voor een avontuur bij het Cypriotische FC Pafos. Dit liep uit op een teleurstelling, want in januari kon hij al zijn koffers pakken. Elsner zat sindsdien zonder club, maar mag zich nu gaan bewijzen bij Union, dat deze week nog in handen viel van een miljardair.