Coucke stelt plannen voor: De scouting kost veel en levert te weinig op

Coucke stelt plannen voor: "De scouting kost veel en levert te weinig op"

23-05-2018 11:21
7

Op een druk bijgewoonde persconferentie heeft Marc Coucke zijn financiële toekomstplannen voor RSC Anderlecht voorgesteld. De voorzitter van de Brusselaars beloofde transparant te zijn en heeft zich daar ook aan gehouden.

De voorbije tijd kwam aan het licht dat Anderlecht een behoorlijke schuldenberg heeft. Volgens Coucke gaat het om een tekort van tien miljoen euro. Hij heeft een strategie klaar om dat weg te werken. "We gaan voor vijftien miljoen aan aanpassingen doen", tekende Het Nieuwsblad op. "Qua financiën zijn we voor volgend seizoen uitgegaan van Europa League. We willen zeker break-even draaien."

Eén van de nieuwe peilers wordt de heropwaardering van de scouting, terwijl het vorige bestuur graag via makelaars opereerde. "Scouting is voor een club als Anderlecht heel belangrijk", benadrukt Coucke. "Maar ze kost nu veel geld, en levert te weinig op."

Het financiële luik gaat echter verder dan louter het sportieve. "We moeten ons afvragen hoe we meer kunnen bieden aan fans en partners, zodat we daardoor ook meer inkomsten kunnen genereren. We moeten bijvoorbeeld meer beleving bieden aan de fans."