Coucke stelt plannen voor: De scouting kost veel en levert te weinig op

Coucke stelt plannen voor: "De scouting kost veel en levert te weinig op"

Gepubliceerd: woensdag 23 mei 2018 om 11:21wo 23-05-2018 om 11:21

Op een druk bijgewoonde persconferentie heeft Marc Coucke zijn financiële toekomstplannen voor RSC Anderlecht voorgesteld. De voorzitter van de Brusselaars beloofde transparant te zijn en heeft zich daar ook aan gehouden.

De voorbije tijd kwam aan het licht dat Anderlecht een behoorlijke schuldenberg heeft. Volgens Coucke gaat het om een tekort van tien miljoen euro. Hij heeft een strategie klaar om dat weg te werken. "We gaan voor vijftien miljoen aan aanpassingen doen", tekende Het Nieuwsblad op. "Qua financiën zijn we voor volgend seizoen uitgegaan van Europa League. We willen zeker break-even draaien."

Eén van de nieuwe peilers wordt de heropwaardering van de scouting, terwijl het vorige bestuur graag via makelaars opereerde. "Scouting is voor een club als Anderlecht heel belangrijk", benadrukt Coucke. "Maar ze kost nu veel geld, en levert te weinig op."

Het financiële luik gaat echter verder dan louter het sportieve. "We moeten ons afvragen hoe we meer kunnen bieden aan fans en partners, zodat we daardoor ook meer inkomsten kunnen genereren. We moeten bijvoorbeeld meer beleving bieden aan de fans."

Poll

Zal Anderlecht onder Coucke beter bestuurd worden, denk je?

(888 stemmen)

Plaats een reactie

Toca +50317
woensdag 23 mei 2018 om 11:40
Ik zou zeggen kan het slechter dan het was de laatste jaren.
met alle respect voor Vandenstock maar hij heeft het allemaal wat laten hangen. Hoop dat hij de hele scouting? wie dat ook al was, Bayat zeker, zal vervangen.
Hoop dat hij met meer beleving geen polonaise bedoeld.. :-)
Bij Anderlecht krijg je alleen meer beleving als het voetbal beter wordt.
Vind ik leuk
THOR4ever +3090
woensdag 23 mei 2018 om 12:39
De scoutingrapports verdwenen te vaak in de prullenmand. Erg frustrerend voor het scoutingteam dat vervolgens idd spelers via makelaars zag binnenkomen. Is geen gok, komt van binnen Anderlecht.
Vind ik leuk
Toca +50317
woensdag 23 mei 2018 om 12:43
Vandaar dat ik schreef dat Bayat de scouting was he ;-)
Vind ik leuk
FcRazor +1628
woensdag 23 mei 2018 om 11:43
Ik vind het alvast positief dat de scouting gaat gebruikt worden ipv makelaars. Hopelijk komt er een nieuwe, frissere wind aan
Vind ik leuk
Chris1 +13
woensdag 23 mei 2018 om 12:42
Coucke is een zakenman,en dit zullen ze bij Anderlecht vlug door hebben of hebben ze al door. Ik vraag mij af waar Coucke eigenlijk naartoe wil,want Anderlecht is Oostende niet he! Europees spelen kost nu eenmaal geld.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws