OFFICIEEL: Arsenal maakt melding van nieuw tijdperk en presenteert opvolger Wenger

OFFICIEEL: Arsenal maakt melding van nieuw tijdperk en presenteert opvolger Wenger

Gepubliceerd: woensdag 23 mei 2018 om 10:46wo 23-05-2018 om 10:46

Unai Emery is de nieuwe manager van Arsenal. De Premier League-club bevestigt dinsdag dat de Spanjaard de opvolger is van Arsène Wenger. Hij komt over van Paris Saint-Germain, waar hij moest vertrekken.

De 46-jarige Emery moet van Arsenal weer een serieuze titelkandidaat maken in Engeland, iets waar Wenger de afgelopen seizoenen maar niet in slaagde. Met name het transferbeleid van de Fransman kon op weinig steun rekenen, waardoor hij na 22 jaar vertrok uit Londen.

Emery was de afgelopen twee seizoenen trainer van Paris Saint-Germain. Die club besloot hem echter geen nieuw contract aan te bieden, ondanks het winnen van de Ligue 1, de Coupe de France, de Coupe de la Ligue en de Franse Super Cup het afgelopen seizoen. Het belangrijkste doel, succes in de Champions League, bleef uit.

Bij Arsenal leek oud-speler en Manchester City-assistent Mikel Arteta lang de belangrijkste kandidaat om Wenger op te volgen, maar uiteindelijk is de keuze dus op Emery gevallen. De tacticus stond eerder aan het roer bij Almería, Valencia, Spartak Moskou en Sevilla. Met die laatste club won hij drie jaar op rij de Europa League.

Plaats een reactie

Reagens +2535
woensdag 23 mei 2018 om 11:49
Nja. Na ook bvb Manchester United stapt Arsenal toe tot de grote hoop van clubs die semi regelmatig van trainer gaat veranderen.
Zonde eigenlijk. Arsenal haalt geen prijzen meer omdat het simpelweg het budget niet heeft om echte top te zijn in Engeland en de Champions League. Niets meer en niets minder.
Vind ik leuk
RD +860
woensdag 23 mei 2018 om 12:27
Arsenal staat in de top 10 van rijkste clubs ter wereld. Dus geld is niet het probleem.
Het probleem zit hem meer in de transferpolitiek die niet meeliep met de grote bedragen die nu gegeven worden. Alsook het constant zoeken naar jong aanvallend talent (waar ik achter sta), maar helaas met iets minder succes dan voorheen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws