De bondscoach moet me meenemen omwille van wie ik ben, niet voor Eden

"De bondscoach moet me meenemen omwille van wie ik ben, niet voor Eden"

23-05-2018 10:37
3

Voor Thorgan Hazard breekt er nog een spannende week aan. De spelmaker van Borussia Mönchengladbach lijkt nog niet helemaal zeker van zijn stekje in de WK-selectie van Roberto Martinez. Eén voordeel heeft hij wel al: zijn broer.

Door de aanwezigheid van Eden Hazard zouden de kansen van Thorgan wel eens kunnen toenemen. Dat hoort de jongere broer echter niet graag. "Ik weet dat niet", reageert hij op zijn persconferentie. "Ik hoop dat Eden tevreden is dat zijn kleine broertje erbij is, maar ik denk niet dat de coach me meeneemt voor Eden. Hij moet me gewoon meenemen voor wie ik ben."

Voor de voormalige speler van Zulte Waregem zou het zijn eerste grote landentoernooi worden. "Ik heb nog niet met Eden gepraat over de ervaring van een groot toernooi", vertelt hij. "Ik heb er zelfs nog niet naar gevraagd. Hij is nu in vakantie, dus ik kijk er vooral naar uit om hem terug te zien."

Kinderdroom
Met je broer naar het WK afreizen, dat moet natuurlijk een gigantische kick geven. "Als kind was het een droom om samen met hem WK te spelen", bekent Thorgan. "Na een tijdje wordt het meer een doelstelling dan een droom. Er zijn er niet veel die die kans krijgen. Dus ik hoop van harte dat ik mag gaan én mijn broer er ook bij is."