VP Awards 2018: de beste linksbuiten uit de Jupiler Pro League

VP Awards 2018: de beste linksbuiten uit de Jupiler Pro League

23-05-2018 10:00
4

Na tien maanden vol actie heeft de Jupiler Pro League, op de strijd om het laatste Europese ticket na, haar deuren gesloten. Club Brugge kaapte de belangrijkste ploegenprijs weg, maar ook individueel valt er wat te verdienen. Bij VoetbalPrimeur.be gaan we op zoek naar het beste elftal van het seizoen 2017-2018. Op het tactische bord tekende onze coach een 4-2-3-1 uit. Deze dinsdag deel acht: de beste linksbuiten.

Hassane Bandé (KV Mechelen)
Hoewel Malinwa aan het einde van de rit naar Eerste Klasse B degradeerde, liep in Mechelen wel dé sensatie van het seizoensbegin rond. Jonge parel Bandé steeg als enige ver boven de Mechelse malaise uit. De kwieke aanvaller zag zijn fantastische prestaties beloond met een contract bij Ajax, waarna zijn gedachten vaak elders zaten.

Junior Edmilson (Standard Luik)
Al jaren staat de Braziliaanse Belg te boek als een talentvolle winger, deze jaargang is de ruwe diamant perfect geslepen door Ricardo Sa Pinto. Dat zullen de andere teams uit Play-Off 1 geweten hebben. Opvallend: in de reguliere competitie scoorde Edmilson drie keer en deelde hij welgeteld één assist uit. In Play-Off 1 lag dat aantal respectievelijk op zeven en drie. Money time!

Anthony Limbombe (Club Brugge)
Van frivole, ietwat luie linksvoor evolueren naar een hardwerkende linksmidden die de hele flank voor zijn rekening neemt, het kan wel degelijk. Limbombe is er het schoolvoorbeeld van. Onze landgenoot pikte de aanwijzingen van Ivan Leko gretig op, waarna hij haast voortdurend excelleerde. De eenmalige Rode Duivel was meermaals matchwinnaar voor Club in de slotminuten.

Peter Olayinka (Zulte Waregem)
Bij AA Gent wilde het niet lukken voor de Nigeriaan, maar Francky Dury wist (niet voor het eerst) de juiste snaar te raken. Onder zijn vleugels ontpopte Olayinka zich vanaf speeldag één tot onvoorspelbare dreiging vanop de linkerflank. De 22-jarige aanvaller vergat bovendien niet te scoren: elf goals in totaal.

Moses Simon (KAA Gent)
Voor de landgenoot van Olayinka betekende de komst van Yves Vanderhaeghe de wederopstanding. Verlost van het strakke keurslijf onder Hein Vanhaezebrouck liet Simon weer dingen zien die deden terugdenken aan zijn geweldige eerste maanden in ons land. De Buffalo dartelde bijzonder fluks voorbij zijn tegenstanders richting WK-ticket.

Leandro Trossard (KRC Genk)
Hoewel een hardnekkige blessure even roet in het eten strooide, toonde het jeugdproduct van de Limburgers in Play-Off 1 zijn enorme kwaliteit. Trossard zuigt de ballen naar zich toe op de linkerflank, waar hij met zijn onvoorspelbare dribbels en doelgerichtheid van minuut één tot negentig gevaar sticht. Als hij zijn dagje heeft, is hij simpelweg onhoudbaar.

Wie vind jij de beste linksbuiten uit de Jupiler Pro League? Geef je mening in de poll onderaan.