Standard-voorzitter verklaart vertrek Sa Pinto: Dat kon niet door de beugel

Standard-voorzitter verklaart vertrek Sa Pinto: "Dat kon niet door de beugel"

23-05-2018 09:30
5

Michel Preud’homme wordt de nieuwe trainer van Standard. Hij vervangt Ricardo Sa Pinto. Ondanks een goed seizoenseinde beslisten de Luikenaars om niet verder te gaan met de Portugees.

Bruno Venanzi legt bij Sporza uit waarom Sa Pinto toch niet de juiste man op de juiste plaats is. "Sa Pinto heeft veel grinta. In het eerste deel van het seizoen kon zijn gedrag niet altijd door de beugel, zeker niet ten opzichte van de arbitrage", opent de Standard-voorzitter.

"En als je aan het hoofd van een bedrijf staat, moet je ook aan het voortbestaan denken. Dan kan je beslissingen nemen die op het eerste gezicht haaks staan op de resultaten, maar die je wel toestaan om te groeien als club of als bedrijf", gaat Venanzi verder.

Meningsverschil
Er gaan geruchten de ronde dat Preud’homme al rond was, terwijl Sa Pinto nog van niks wist. Dat onkent Venanzi ten zeerste. "Neen, toen het moeilijk ging, heb ik hem verteld dat we met andere trainers aan het praten waren, onder wie Michel."

Uiteindelijk legde de Portugees zich neer bij de beslissing van het bestuur. "Na de bekerwinst zijn we akkoord gegaan om elk een andere kant op te gaan. Onze meningen lagen ver uit mekaar, maar geloof me: hij begreep mijn beslissing, al accepteerde hij ze niet altijd", besluit Venanzi.

LEES OOK: 'Done deal: Preud’homme tekent vierjarig contract én zal drie functies bekleden'