UPDATE: Standard brengt terugkeer van Preud'homme officieel naar buiten

UPDATE: Standard brengt terugkeer van Preud'homme officieel naar buiten

23-05-2018 11:07
8

Michel Preud’homme wordt met zekerheid de nieuwe trainer van Standard Luik. Voorzitter Bruno Venanzi bevestigde in Het Laatste Nieuws zijn komst. Er is voor Preud’homme een driedubbele functie weggelegd op Sclessin.

Wat al enige tijd circuleerde, werd nu ook door de Standard-voorzitter bevestigd: "Ja, Michel Preud'homme is de nieuwe trainer van Standard. Hij tekent een contract voor vier jaar", opent Venanzi.

Naast coach zal Preud’homme nog twee andere functies op zich nemen. "Michel wordt trainer, sportief directeur en mijn vicevoorzitter. De eerste twee seizoenen zal hij met zekerheid op de bank zitten", aldus Venanzi.

Een monument
In september al polste Venanzi bij de gewezen topdoelman, al was dat toen zonder bijbedoelingen. "Dat was totaal vrijblijvend. Ik wilde wel eens weten van een monument als Michel hoe hij de situatie van Standard zag."

Pas na de gesprekken kreeg de Standard-preses het idee om de gewezen kampioenenmaker van de Rouches terug te halen. "Het klikte, en na verloop van tijd is bij mij het idee gerezen om met Michel te praten over een structuur waarin hij kon terugkeren naar Standard."

UPDATE 11u07: Standard kondigt de komst van Preud'homme nu ook officieel aan op de website. 'Een kind van het huis die het Rouche-huis perfect kent', zo wordt de voormalige doelman omschreven.