Verhaeghe weigert ander standpunt in te nemen: Ik neem daar geen woord van terug

Verhaeghe weigert ander standpunt in te nemen: "Ik neem daar geen woord van terug"

22-05-2018 23:31
10

Club Brugge sleepte, ondanks een 1-2-nederlaag tegen RSC Anderlecht op speeldag zeven van de Play-Offs, de titel in de wacht. Na die discutabele topper nam Bart Verhaeghe geen blad voor de mond over de arbitrage. Daar blijft de voorzitter van Club nu nog steeds bij.

Over complottheorieën doet Verhaeghe geen uitspraken meer, maar in Van Gils & gasten ging hij wel dieper in over de rol van de scheidsrechters. "Ik neem daar geen woord van terug", verduidelijkt hij meteen. "We hebben een groter budget bij mekaar gebracht om de arbitrage klaar te krijgen. Wij hebben die inspanning gedaan met de clubs."

"Ik ben niet de enige die gereageerd heeft op de VAR", verwijst de zakenman naar zowat elke andere club uit de Pro League. "We kaarten gewoon aan dat het niveau van de arbitrage ondermaats is. Dat moet veranderen, zij moeten hun verantwoordelijkheid pakken."

Stappen vooruit zetten
"Ik stel vast dat we met geen enkele scheidsrechter aanwezig zijn op het WK of in de Europese competities", probeert Verhaeghe het probleem ruimer te bekijken. "Er is een fundamenteel probleem. Maar er zijn een paar jonge mannen die goed kunnen worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat er binnen de drie tot vijf jaar opnieuw Belgische scheidsrechters in Europa zullen fluiten."