KBVB ziet geen graten in campagne met Nainggolan, idee blijft behouden

KBVB ziet geen graten in campagne met Nainggolan, idee blijft behouden

22-05-2018 22:34

Niet alleen sportief, ook extrasportief roept de niet-selectie van Radja Nainggolan voor het WK in Rusland vraagtekens op. Zo figureerde de middenvelder in de promotiecampagne die de Belgische voetbalbond onlangs lanceerde. Daar verandert niets aan, laat de KBVB zelf weten.

Onder de hashtag #redtogether moeten verschillende Rode Duivels supporters warm maken voor het WK. Eén van de spelers die zijn opwachting maakt, is Nainggolan. Ondanks zijn mislopen WK-ticket blijft zijn rol in de campagne behouden. "Onze campagne #redtogether blijft onveranderd", laat woordvoerder Pierre Cornez weten aan Sport/Foot magazine.

"Met deze campagne willen we de groep en de cohesie voor alles plaatsen. Moeten we dan elke keer onze promotie aanpassen wanneer een speler moet afhaken door een blessure?", vraagt Cornez zich af. "Nainggolan heeft de Rode Duivels geholpen tijdens de kwalificaties. Er zijn ook andere spelers, zoals Divock Origi, die niet geselecteerd werden. Hun niet-selectie verandert niets aan de campagne."