Nainggolan wilde zelfs als wissel mee naar Rusland: ''Ik zei: maakt mij niet uit''

Nainggolan wilde zelfs als wissel mee naar Rusland: ''Ik zei: maakt mij niet uit''

22-05-2018 17:40
2

De niet-selectie van Radja Nainggolan blijft de gemoederen flink bezighouden. Na een nachtje slapen is het onbegrip bij de hoofdpersoon zelf nog onverminderd groot. Nainggolan zou zich in een reserverol hebben geschikt, zo geeft hij aan bij Studio Brussel.

Nainggolan kan met name niet leven met de uitleg van Martinez. "Met de reden voor mijn niet-selectie kan ik niet tevreden zijn. We hebben over de tactiek gesproken. Hij zei me dat ik in Rome een belangrijke rol heb, dat de spelers daar voor mij spelen. Als bondscoach had hij daar de tijd niet voor, zei hij. En omdat hij bij de nationale ploeg ongeveer twee jaar een systeem hanteert, zou het moeilijk zijn voor mij om een basisplaats af te dwingen."

'Il Ninja' maakte Martinez tijdens hun ontmoeting in Rome echter direct duidelijk dat hij een mindere promintene rol zou accepteren. Volgens Martinez kon een topspeler als Nainggolan niet tevreden zijn met enkele speelminuten, maar dat maakte Nainggolan naar eigen zeggen niets uit. ''Ik wil er vooral bij zijn op het WK. Ik heb al vaak op de bank gezeten bij de nationale ploeg. En ik vind niet dat ik verkeerd gereageerd heb."

Tot slot spreekt de middenvelder van AS Roma tegen dat hij een mogelijk stoorzender zou worden, als hij geen basisplaats zou krijgen in Rusland. "Natuurlijk zou ik er dan voor de groep geweest zijn. Ik ben iemand die plezier maakt. In Rome, in Cagliari... overal koesteren ze goede herinneringen'', aldus Nainggolan.

Lees ook: Nainggolan deed zegje tegen Martinez: ''Nooit op mijn goede positie gezet''