Dendoncker 'droomspeler' voor Martinez: 'Fantastische waarden meegekregen'

Dendoncker 'droomspeler' voor Martinez: 'Fantastische waarden meegekregen'

22-05-2018 15:52
28

Leander Dendoncker mag zich hoogstwaarschijnlijk opmaken voor een tripje naar Rusland. De jongeling van RSC Anderlecht zit in de voorselectie en is volgens bondscoach Roberto Martinez een 'droomspeler'.

"Dat is hij zeker. Omdat hij op twee plaatsen kan spelen. In België is Dendoncker een middenvelder, maar op het hoogste niveau is hij beter als centrale verdediger", vertelde de Spanjaard tijdens een interview met Sport/Voetbalmagazine. "Ik denk dat hij in België wat gefrustreerd is als hij achterin moet voetballen, omdat hij ziet wat er voor hem gebeurt en denkt: verdorie, daar kan ik veel meer doen."

"Maar ik denk dat hij in omstandigheden die méér van hem eisen nog zo'n vijftig wedstrijden nodig heeft om als middenvelder beter te worden qua positiespel. Als je naar de Premier League wilt en je ploeg verliest de bal, moet je die eerste drie, vier seconden bij de omschakeling zéér mobiel zijn. Als mens is hij een droom: altijd gefocust, nooit geblesseerd, zeer betrouwbaar en eenvoudig. Zijn familie heeft hem fantastische waarden meegegeven", besloot Martinez.

Lees ook: Bondscoach geeft advies aan Tielemans: 'Tijdens de opleiding is dat anders'