Bondscoach geeft advies aan Tielemans: 'Tijdens de opleiding is dat anders'

Bondscoach geeft advies aan Tielemans: 'Tijdens de opleiding is dat anders'

22-05-2018 14:30
6

Youri Tielemans heeft een moeilijk seizoen achter de rug. De jonge middenvelder had moeite om speelminuten te verzamelen bij AS Monaco, maar werd toch door Roberto Martinez geselecteerd voor het WK in Rusland.

"Zijn probleem heet Moutinho", vertelde de bondscoach aan Sport/Voetbalmagazine. "Jardim speelt met een spelmaker en heeft een paar keer geprobeerd om zowel Moutinho als Youri op te stellen, maar dan moet hij Youri op de flank zetten en dat werkt niet."

De Spanjaard gaf de jonge middenvelder een beetje advies tijdens de laatste interlands. "Toen ik hem in maart bij de groep haalde, trainde hij de eerste dagen zoals in Monaco. Wat triest, dingen doen waar hij minder goed in is: lopen, opjagen..."

"Na twee sessies heb ik met hem gesproken en heb ik hem gezegd: 'Youri, daarom ben je hier niet. Je bent hier omdat je overal kunt opduiken en van buiten het strafschopgebied kunt scoren.' Vanaf sessie drie begon hij dat te brengen."

"Op een bepaald moment bereik je als volwassen speler een punt waarop je je moet concentreren op die buitengewone kwaliteiten die je hebt en je mindere punten zo goed mogelijk moet verbergen. Tijdens de opleiding is het anders", besloot de bondscoach.