Alderweireld toont medeleven met Nainggolan: 'Meer kunnen we niet doen'

Alderweireld toont medeleven met Nainggolan: 'Meer kunnen we niet doen'

22-05-2018 14:15
18

Toby Alderweireld stond dinsdagmiddag de pers te woord op de eerste dag van de WK-voorbereiding van de Rode Duivels. Uiteraard kreeg hij een pak vragen over de niet-selectie van Radja Nainggolan.

"Ik heb hem een persoonlijk bericht gestuurd. Radja is een vriend. We moeten de beslissing van de coach accepteren", vertelde de verdediger volgens Sporza. "We speelden samen bij de jeugd. Natuurlijk praat je erover in de groep, maar het is de beslissing van de coach. En die accepteren we. Het is wel heel jammer en we voelen met het mee. Meer kunnen we niet doen. Voor elke voetballer die erbij hoopte te zijn doet het pijn."

Nainggolan besliste meteen om definitief te stoppen bij de Rode Duivels. "Dat beslist ieder voor zich. Wij kunnen niet beslissen voor iemand anders. Het is zijn recht. Hij heeft beslist wat hij zelf voelde en daar moeten we respect voor hebben", aldus Alderweireld, die hoopt dat de supporters niet te zwaar gaan tillen aan dit voorval. "We willen iedereen achter de nationale ploeg krijgen. Wij hopen dat het hele land achter ons staat met 1 doel: goed presteren op het WK."