Gent-smaakmaker flirt met vertrek, maar: Ik wil ook graag Europa in

Gent-smaakmaker flirt met vertrek, maar: "Ik wil ook graag Europa in"

22-05-2018 13:00
5

KAA Gent heeft zijn Europees ticket te pakken. Na zeges tegen RSC Anderlecht en Club Brugge verzekerden de Buffalo’s zich van de vierde plaats. De matchwinnaar afgelopen zondag was Yuya Kubo.

Ondanks een minder seizoen werd Kubo toch clubtopschutter bij Gent. De Japanner weet echter nog niet of hij ook volgend seizoen voor de Buffalo’s speelt. "Of ik blijf? Dat weet ik nog niet", zegt hij bij Het Laatste Nieuws. "Ik hou van deze ploeg, ik wil ook graag Europa in. Maar we zien wel."

Op Club Brugge speelde Kubo diep in de spits, iets waar hij in het verleden ook al ervaring mee had. "Eigenlijk is dit een terugkeer naar mijn roots", vertelt de Japanner. "In Japan speelde ik bijna altijd als nummer negen."

Aanvankelijk positioneerde Yves Vanderhaeghe - alsook voorganger Hein Vanhaezebrouck – Kubo op de nummer tien. "Sinds mijn overstap naar Europa, voetbalde ik de voorbije weken voor het eerst weer terug op die positie. (lacht) Maar ik denk dat je kon zien dat ik het niet verleerd heb", besluit hij.