Voormalig bondscoach haalt uit: Daar gaat zijn geloofwaardigheid

Voormalig bondscoach haalt uit: "Daar gaat zijn geloofwaardigheid"

22-05-2018 12:00
10

Het was maandag hét nieuws van de dag: Radja Nainggolan werd door Roberto Martinez niet geselecteerd voor het WK in Rusland. Zelfs de voorselectie van 28 spelers was te hoog gegrepen. Onbegrijpelijk, dat vindt ook ex-bondscoach René Vandereycken.

De bondscoach gaf aan dat Nainggolan niet binnen het tactische plaatje paste. "Vindt Roberto Martinez de tatoeages van Nainggolan niet schoon? Of vreesde de kledingsponsor te weinig kousen te hebben als Radja er weer eens de schaar in zet?", opent Vandereycken in Het Nieuwsblad.

De Limburger begrijp absoluut niet waarom de sterkhouder van AS Roma er niet bij is. "Vergeef me deze boutades, maar het is wat een mens zou denken bij een niet-selectie van Nainggolan. Radja niet eens in de 28 opnemen is te gek voor woorden."

Geloofwaardigheid
Reageren deden de andere Rode Duivels (nog) niet, maar vermoedelijk vinden ook zij de keuze onbegrijpelijk. "Het valt te vrezen dat ook een aantal spelers binnen de selectie die keuze niet begrijpt en concludeert dat hij een gladde prater is", gaat Vandereycken verder.

Vandereycken vreest dat dit de Spanjaard nog duur te staan kan komen. "Een trainer mag niet bekwaam worden geacht. Maar het allerergste is dat hij zijn geloofwaardigheid verliest als leider van een selectie. Dat geeft op termijn alleen maar miserie", besluit de voormalig bondscoach.