Vandenbempt betreurt Anderlecht: Volgens mij is dat historisch record

Vandenbempt betreurt Anderlecht: "Volgens mij is dat historisch record"

Gepubliceerd: dinsdag 22 mei 2018 om 11:00di 22-05-2018 om 11:00

Anderlecht heeft het dit seizoen absoluut niet goed gedaan. Met een derde plaats kunnen de troepen van Hein Vanhaezebrouck onmogelijk tevreden zijn. Peter Vandenbempt zag vooral een bijzonder smalle kern aan het werk. 

"Anderlecht heeft over de hele competitie zes keer thuis verloren, waaronder twee keer van Racing Genk. Volgens mij is dat een historisch record. Ze hebben maar één keer in hun geschiedenis minder gehaald, toen hadden ze 11 op 30. Dat was toen ze zakten van de eerste naar de derde plaats.", klonk het bij Extra Time. 

In de stand van Play-Off 1 staat Standard ruim op kop, Racing Genk en AA Gent staan mee op het podium. Ook Club Brugge deed het matig met amper 12 op 30. "Volgens mij is dat ook een laagterecord voor een kampioen", merkt Vandenbempt nog op. Enkel Charleroi deed nog slechter dan Club en Anderlecht.

Plaats een reactie

Geertvdd +3867
dinsdag 22 mei 2018 om 11:18
Voor Club is de titel uiteraard een erg grote pleister op de wonde en deze PO's zullen dan ook geen littekens nalaten, maar we mogen niet blind zijn voor wat er is fout gegaan. Anderlecht blijft met slechts een troostprijs achter (rechtstreeks in de poules van de EL) en dan komt het altijd harder aan. Voor Charleroi dat van een kans op CL (ok, een hele kleine, maar toch) en een zekere EL-deelname naar niks is gegaan zijn deze cijfers het meest dramatisch.
Ik hoop maar dat zowel Club als Sporting inkopen met het oog op een deftig Europees parcours, want ons rechtstreeks ticket voor de CL blijft niet eeuwig gegarandeerd.
[Reactie gewijzigd op dinsdag 22 mei 2018 om 11:18]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws