'Manchester United moet 'Van Dijk-achtig bedrag' ophoesten voor Alderweireld'

'Manchester United moet 'Van Dijk-achtig bedrag' ophoesten voor Alderweireld'

22-05-2018 09:47

Manchester United moet een gigantische transfersom ophoesten om Toby Alderweireld los te weken bij Tottenham Hotspur. Kwaliteitskrant The Guardian weet dat Spurs-voorzitter Daniel Levy een 'Virgil van Dijk-achtig bedrag' in gedachten heeft. 

Liverpool betaalde in januari zo'n 80 miljoen euro voor de captain van het Nederlands elftal - een wereldrecord voor een verdediger. Manchester United wil de defensie dolgraag versterken met Alderweireld (29), weet The GuardianOnze landgenoot zal een soortgelijk bedrag moeten opleveren. 

Of United en manager José Mourinho dusdanig diep in de buidel willen tasten voor Alderweireld, moet nog maar blijken. Het contract van de stopper loopt in 2019 af. Spurs heeft een optie om met één jaar te verlengen. Wanneer Tottenham van die mogelijkheid gebruikt maakt, kan Alderweireld in de zomer van 2019 voor 30 miljoen euro vertrekken. 

Dat Alderweireld vertrekt bij de nummer drie van de Premier League, staat zo goed als vast. Beide partijen worden het niet eens over een nieuwe verbintenis. Spurs-manager Mauricio Pochettino deed de afgelopen maanden amper een beroep op de Rode Duivel.