Bizarre voetbalhistorie in Spanje: kleinste club promoveert naar Primera Division

Bizarre voetbalhistorie in Spanje: kleinste club promoveert naar Primera Division

21-05-2018 23:10

Een historisch moment in Spanje: S.D. Huesca promoveert naar de Primera Division. Die prestatie mag met recht een enorme stunt genoemd worden: de club werkt met de kleinste begroting (!) van de Segunda Division. 

Koploper Huesca won maandagavond met 0-2 bij Lugo. De club is niet meer te achterhalen door de nummer drie en omdat zowel de nummer twee als de kampioen direct promoveert, is promotie reeds een feit voor Huesca. Het kampioenschap is nog niet binnen: nummer twee Vallecano volgt met nog twee wedstrijden op twee punten. Die club is overigens - door een voorsprong van vijf punten op de nummer drie - bijna zeker van promotie. 

Huesca, tientallen jaren geleden opgericht door fans van FC Barcelona, speelde jarenlang op het vierde en dan weer derde niveau van Spanje. In 2008 promoveerde de club naar de Segunda Division en dat gebeurde - na degradatie in 2013 - opnieuw in 2015. Vorig seizoen bereikte de club wel de play-offs om promotie naar de Primera Division, maar die werden niet gewonnen. Nu is het dus wel raak. 

Met een stadion dat plaats biedt aan 5500 toeschouwers gaat Huesca komend seizoen dus de Primera Division in. Malaga, Las Palmas en Deportivo La Coruña bewandelden de omgekeerde weg.