Anderlecht moet de transfermarkt op: Boeckx inbrengen was niet meteen een optie

Anderlecht moet de transfermarkt op: "Boeckx inbrengen was niet meteen een optie"

21-05-2018 23:01
6

RSC Anderlecht sloot een ontgoochelend seizoen 'in stijl' af, met een thuisnederlaag tegen KRC Genk: 1-2. De Brusselaars moeten zo tevreden zijn met plek drie in het klassement. Hein Vanhaezebrouck gaf zijn bazen één opdracht mee: spelers kopen in het tussenseizoen. 

Peter Vandenbempt schaart zich volledig achter die oproep. "Eerlijk gezegd, als je gisteren (zondag, nvdr.) naar het wedstrijdblad keek … Morioka had voor de zoveelste keer balverlies geleden en ik zei in de reportage: “Vanhaezebrouck zou moeten kunnen wisselen.” Ik keek dan een keer naar het blad met de invallers", begint hij zijn verhaal in Extra Time.

Op de bank zaten, naast doelman Frank Boeckx, jongeren als Edo Kayembe, David Bornauw en Albert Sambi Lokonga. "Om Morioka te vervangen had hij dus deze keuze. Boeckx was niet meteen een optie, denk ik. En Kayembe, Sowah en Bornauw zijn verdedigers volgens mij. Hij heeft het nog een hele tijd aangezien, want hij kon ook niet te veel doen", verdedigt Vandenbempt Vanhaezebrouck.