Vandenbempt hekelt beslissing: Misschien is er straks andere bondscoach

Vandenbempt hekelt beslissing: "Misschien is er straks andere bondscoach"

21-05-2018 21:30
19

Het nieuws van de dag is ongetwijfeld dat Radja Nainggolan niet meegaat naar het WK. Hij heeft daarna meteen zijn afscheid bij de Rode Duivels aangekondigd. Peter Vandenbempt vindt dat bijzonder spijtig.

Martinez ging afgelopen weekend nog op bezoek, maar dat haalde niets uit. "Ik denk dat Martinez al voor 80 procent had beslist, maar een goed gesprek met Nainggolan en hem uitleggen dat hij geen sleutelrol zou krijgen, had hem op andere gedachten kunnen brengen. Maar blijkbaar is dat gesprek in die richting geëvolueerd dat Martinez zijn conclusies heeft getrokken om hem niet mee te nemen", klinkt het bij Sporza.

"Nainggolan heeft uit dat gesprek zeker die conclusies getrokken. Hij heeft die boodschap via zijn vrienden gisterenavond de wereld ingestuurd. Blijkbaar heeft Martinez vanmorgen nog geprobeerd om hem te bellen om hem van de beslissing op de hoogte te brengen, maar hij was niet bereikbaar. Toen hij hoorde dat hij niet eens bij de 28 was, heeft hij beslist om er een streep onder te trekken."

Vandenbempt vindt de beslissing wel heel spijtig. "Die emotionele beslissing is ongelukkig. Misschien is er straks een andere bondscoach. En misschien moet Martinez na het WK een andere tactiek hanteren als deze tactiek niet werkt."