Halfbroer Nainggolan weet dat er meer speelt: ''Dan ken je niks van voetbal''

Halfbroer Nainggolan weet dat er meer speelt: ''Dan ken je niks van voetbal''

21-05-2018 19:40
11

Roberto Martinez zegt Radja Nainggolan vanwege een ''tactische keuze'' niet mee te nemen naar het WK in Rusland. Niemand gelooft echter deze versie van de uitleg. Ook Manuel Noboa, de halfbroer van Nainggolan, weet dat het om een persoonlijke kwestie gaat.

Noboa werd zondagavond al op de hoogte gesteld door zijn halfbroer. Maar de exacte inhoud van het gesprek met Nainggolan houdt Noboa voor zichzelf. "Hij heeft wel iets gezegd, maar dat is vertrouwelijk. Dat is iets tussen hem en de trainer. Of hij er begrip voor had? Geen commentaar'', zegt Noboa voor de camera van Sporza.

Overigens verwijt Noboa de bondscoach niet eerlijk te zijn geweest in diens uitleg. "Het zou om zijn kwaliteiten als voetballer moeten gaan, niet om wat er speelt tussen hem en de trainer. Ik weet niet wat er allemaal achter gesloten deuren gebeurd is. Martinez houdt er niet van dat Radja rookt en drinkt, maar zeg dat dan gewoon. Als je hem niet meeneemt om "tactische redenen" ken je niet veel van voetbal. Je moet hem niet laten spelen, maar hij moet er altijd bij zijn'', besluit Noboa stellig.

Lees ook: Storm aan kritiek houdt aan: ''Wat Martinez zegt, slaat nergens op''