Storm aan kritiek houdt aan: ''Wat Martinez zegt, slaat nergens op''

Storm aan kritiek houdt aan: ''Wat Martinez zegt, slaat nergens op''

21-05-2018 19:00
17

Het zal nog wel even duren voordat iedereen is uitgesproken over de keuze van bondscoach Roberto Martinez om Radja Nainggolan thuis de laten voor het WK. Martinez legde tijdens de persconferentie uit dat het hier puur om een tactische beslissing gaat. Onzin, volgens Gilles De Bilde.

De Bilde gelooft namelijk niks van deze uitleg. ''Je moet eerlijk zijn over hetgene dat hij zegt: dat slaat nergens op. Radja speelt al meer dan tien jaar in een competitie waar de focus ligt op het tactische. Hij heeft ook trainers gehad die daarop hameren. Je gaat me niet zeggen dat hij tien jaar lang de tactische richtlijnen van zijn coaches aan zijn laars heeft gelapt'', zegt de analist bij VTM Nieuws.

Volgens De Bilde heeft de niet-selectie puur te maken met de moeilijke relatie tussen Martinez en Nainggolan. ''Wat mij betreft gat dit louter om een persoonlijke keuze. Martinez kan niet door één deur met Radja. Hij heeft een probleem met zijn manier van zijn, van leven, van doen en dat weegt dan blijkbaar door bij een niet-selectie voor een WK. En dat is erg, want het gaat om één van de beste middenvelder ter wereld'', toont de ex-Rode Duivel zich teleurgesteld.

Lees ook: Nainggolan stopt met Rode Duivels en sneert naar Martinez

Lees ook: Analist haalt snoeihard uit naar Martinez: "Moet je zo iemand blijven pamperen?"