'Club Brugge-flop versiert miljoenendeal naar landskampioen van Portugal'

'Club Brugge-flop versiert miljoenendeal naar landskampioen van Portugal'

21-05-2018 18:28
12

Kent u Nicolas Castillo nog? De Chileense spits stond drie jaar onder contract bij Club Brugge, maar maakte daar geen indruk. Castillo trok begin 2017 naar Mexico, waar hij aan de lopende band scoort. Met zijn sterke prestaties heeft hij een transfer naar Benfica verdiend.

De Mexicaanse tak van AS schrijft dat Castillo vanuit zijn vaderland Chili op het vliegtuig naar Lissabon is gestapt om zijn transfer naar de kampioen van Portugal af te ronden. Als Castillo de medische testen doorstaat, tekent hij naar verluidt een contract tot en met de zomer van 2023 bij Benfica, waar hij een ploegmaat wordt van voormalige Anderlecht-talent Mile Svilar.

AS meldt verder dat Benfica een bedrag tussen de zeven en acht miljoen overmaakt naar Pumas, de huidige werkgever van Castillo. De 25-jarige centrumaanvaller was voor Pumas liefst 20 keer trefzeker in 36 optredens. Daarmee was hij een stuk succesvoller dan in zijn periode bij Club Brugge, waar hij 13 keer het net vond in 39 matchen. Blauw-Zwart leende hij gedurende de drie seizoenen dat hij vastlag dan ook meerdere malen uit, maar ook tijdens deze verhuurperiodes maakte hij geen indruk.