Drie grote verrassingen in selectie van Martinez: Ik vind het zelfs verbazend

Drie grote verrassingen in selectie van Martinez: "Ik vind het zelfs verbazend"

21-05-2018 16:12
9

Dat Radja Nainggolan niet in de selectie van Roberto Martinez zit voor het WK in Rusland is uiteraard de grootste verrassing, maar de Spaanse bondscoach heeft nog een paar opmerkelijke namen opgenomen in zijn selectie.

Eddy Snelders stelt zich vooral vragen bij de selecties van Adnan Januzaj, Nacer Chadli en Christian Benteke. "Martinez noemde de keuze voor Januzaj zelf verrassend, maar ik vind het zelfs verbazend na zijn parcours van de laatste jaren. Ik ga er niet 100 procent mee akkoord", vertelde Snelders aan Sporza. "In een ploeg zoals Real Sociedad moet je toch een sterkhouder zijn om in aanmerking te komen voor de nationale ploeg en dat was dit jaar niet het geval."

"Chadli kan volgens de bondscoach op drie verschillende posities spelen, maar dan moet hij wel conditioneel in orde zijn. Het is duidelijk dat de bondscoach een grote voorstander is en dat hij overtuigd is dat Chadli fit is, maar dat weten we dus niet zeker. Ik had Laurent Depoirte genomen als diepe spits, want dit seizoen stonden er toch vraagtekens bij Benteke op die positie. Maar Martinez heeft duidelijk ook gekozen voor spelers waar hij al mee gewerkt heeft", besloot Snelders.

Lees ook: Amper zes wedstrijden dit seizoen, maar toch in WK-selectie: "Hij is fris"
Lees ook: 31 duels, amper 3 goals: Martinez legt uit waarom Benteke er wél bij zit