Ex-bondsoach begrijpt Martinez niet: ''Radja zou bij de 23 moeten zitten''

Ex-bondsoach begrijpt Martinez niet: ''Radja zou bij de 23 moeten zitten''

21-05-2018 15:30
4

Het maken van een WK-selectie is geen gemakkelijke opdracht voor een bondscoach. Robert Waseige moest in 2002 een kern van 22 spelers samenstellen en kan er dus over meepraten. Het Nieuwsblad vroeg de 78-jarige Waseige om zijn mening en die toonde zich ook ontgoocheld over het thuislaten van Radja Nainggolan.

''Ik vind het echt spijtig'', trapt Waseige zijn reactie af. ''Ik had een speler als Radja sowieso geselecteerd, puur sportief hoort hij in de kern. Hij zou ons assortiment breder gemaakt hebben want hij heeft een stijl die verschillend is van de andere middenvelders zoals Witsel en Dembélé. In een gesloten match waarin België dominant is, kan hij echt van pas komen. Hij is een complete, polyvalente voetballer.''

Waseige zit dus niet op één lijn met Martinez. ''Oké, ik weet dat je knopen moet doorhakken, je kan geen 30 spelers meenemen naar het WK, maar bij de 23 zou Radja toch moeten zitten. Zeker gezien het seizoen dat hij met Roma gespeeld heeft. Martinez zal veel fans ontgoochelen.'' Waseige zat met die laatste opmerking niet geheel overwachts juist.

Lees ook: Wikipedia-pagina Martinez flink onder handen genomen: 'Nationaliteit, Mongools'