31 duels, amper 3 goals: Martinez legt uit waarom Benteke er wél bij zit

31 duels, amper 3 goals: Martinez legt uit waarom Benteke er wél bij zit

21-05-2018 15:03
3

Radja Nainggolan is de belangrijkste afwezige in de voorselectie van Roberto Martinez. Adnan Januzaj, Nacer Chadli en Christian Benteke zitten verrassend genoeg wel bij de 28. Martinez legt uit waarom Benteke het vertrouwen krijgt.

''Christian speelt in de aanval, maar heeft een ander profiel. Hij kan ons een andere stijl van 'nummer 9' brengen. Hij kan met name de bal bij zich houden wanneer dit nodig is. Het is ook belangrijk om ook een 'nummer 9' te hebben die zich in dienst stelt van het team'', tekende RTBF de woorden van Martinez op tijdens de persconferentie.

Het feit dat Benteke dit seizoen amper drie keer het net vond in 31 Premier League-optredens weerhield Martinez er dus niet van om de spits van Crystal Palace op te nemen in de pre-selectie. ''Hij heeft een moeilijk seizoen achter de rug, maar hij heeft ervaring en kan omgaan met dit soort evenementen. Hij weet hoe hij moet scoren, zoals hij liet zien tijdens de kwalificatiecampagne." Benteke was echter alleen drie keer trefzeker tegen voetbaldwerg Gibraltar (0-6).

Lees ook: Amper zes wedstrijden dit seizoen, maar toch in WK-selectie: "Hij is fris"

Lees ook: Martinez komt nog met een grote verrassing in selectie: "Hij kan ons goed helpen"