OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk en KV Mechelen strijden met 'miljardairsclub'

OFFICIEEL: Beerschot-Wilrijk en KV Mechelen strijden met 'miljardairsclub'

Gepubliceerd: maandag 21 mei 2018 om 15:00ma 21-05-2018 om 15:00

De trend van buitenlandse investeerders in Belgische clubs zet zich gewoon voort. Nu is ook Union in buitenlandse handen. De Engelse miljardair Tony Bloom wordt hoofdaandeelhouder.

Dat kondigde Union aan op de officiële website. Bloom, die ook eigenaar is van Premier League-club Brighton, begint met veel ambitie bij Union  "Ik ben bijzonder blij dat ik de mogelijkheid kreeg om in een traditieclub als Union te investeren, met een dergelijk verleden", reageert hij.

"Union Saint-Gilloise maakt deel uit van de geschiedenis van het Belgisch voetbal en kende grote successen in het verleden. Wij zijn dan ook vol ongeduld om hierop verder te bouwen en om de talrijke fans nieuwe successen te bezorgen", aldus Bloom.

Hij bevestigde dat ook voorzitter Jürgen Baatzsch blijft. Die was ook bijzonder tevreden met de overname. "Tony staat bekend om zijn enorme passie voor voetbal, maar hij kent ook de filosofie van het spel."

"Zijn investering in onze club komt op het juiste moment, met de nakende terugkeer naar het gerenoveerde Marienstadion. Dit is een nieuwe start voor Union. En met de steun van Tony ben ik ervan overtuigd dat ons een mooie toekomst te wachten staat", klinkt het.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws