Plan-Martinez krijgt steun van Verhaeghe: Bondscoach heeft altijd gelijk

Plan-Martinez krijgt steun van Verhaeghe: "Bondscoach heeft altijd gelijk"

21-05-2018 13:50
14

Roberto Martinez is de gebeten hond bij het Belgische publiek na zijn WK-selectie. Hij heeft besloten om Radja Nainggolan niet mee te nemen. Een onbegrijpelijke beslissing voor velen. Bart Verhaeghe blijft hem echter steunen.

"Martinez is bezig met het sterkste elftal te maken, niet met een opsomming van individuele kwaliteiten. Zo is de selectie gemaakt", reageerde hij tegenover Het Nieuwsblad. "Die ene speler zal wel ontgoocheld zijn", wilde hij de naam van Nainggolan niet uitspreken.

"We spreken hier over sportmannen: wie er niet bij is, zal dus ontgoocheld zijn. Dat geldt voor die ene speler, maar ook voor anderen die op meer gehoopt hadden. Ik kan alleen zeggen dat de bondscoach altijd gelijk heeft", verdedigt Verhaeghe de bondscoach.

"Roberto Martinez en zijn team zijn bezig met het creëren van het sterkste elftal, niet met een opsomming te maken van de grootste individuele kwaliteiten. De bondscoach denkt aan een plan en een manier van voetballen. De keuzes die nu gemaakt zijn, zijn in functie daarvan", besluit hij.

Lees ook: OFFICIEEL: Nainggolan stopt met Rode Duivels en sneert naar Martinez