Martinez negeert ook andere man in vorm: Twee jaar lang niet eens een kans

Martinez negeert ook andere man in vorm: "Twee jaar lang niet eens een kans"

21-05-2018 12:30
5

Bondscoach Roberto Martinez neemt Radja Nainggolan niet mee naar het WK. Hij zit zelfs niet in de selectie van 28 namen. Stephan Keygnaert, chef sport bij Het Laatste Nieuws, is niet verbaasd. Martinez heeft wel meer spelers die hem simpelweg niet liggen.

De niet-selectie van Nainggolan liet zich raden. "A matter of trust. De bondscoach vertrouwt Radja Nainggolan niet – noch óp het veld, noch ernaast. Simpel. Al wie de nationale ploeg de voorbije twee jaar van nabij volgde, is vandaag niet verrast. Roberto Martínez heeft Nainggolan nóóit vertrouwd.

"Het discours van de bondscoach maakte daarbij al die tijd heel weinig bochten. Ook niet toen Nainggolan in de Serie A weer eens alles kapot speelde, of toen hij Barcelona uitschakelde in de Champions League. Dat heb je nu eenmaal als iemand je wantrouwt; tracht dát maar eens te herstellen."

De tijd moet uitwijzen of Martinez hier flatert. "De bondscoach kan niet zo goed zwemmen als een paling. Het people management van Martínez is minder gladjes dan zijn communicatie. Als hij een voetballer niet moet, valt dat op. Praet heeft twee jaar lang niet eens een káns gekregen. Roberto Martínez doet geen toegevingen op zijn overtuiging. Hij wantrouwt Radja. And that’s it. Zoals met alles in het voetbal – de resultaten zullen bewijzen of hij gelijk heeft."