OFFICIEEL: Martinez geeft selectie vrij voor Rode Duivels, zonder Nainggolan

OFFICIEEL: Martinez geeft selectie vrij voor Rode Duivels, zonder Nainggolan

21-05-2018 12:07
27

De selectie voor de Rode Duivels is bekend. Roberto Martinez gaf een 28-koppige selectie vrij. Daarin géén Radja Nainggolan.

Sinds zondag klonken de geruchten dat Nainggolan de groep voor Rusland niet ging halen. Maandag bevestigde Martinez dat nieuws. De bondsoach laat de middenvelder van AS Roma thuis.

Lees ook: "We kunnen Nainggolan geen belangrijke rol geven bij de Rode Duivels"

Martinez maakt zijn definitieve selectie pas bekend op 4 juni. Er moeten dus nog vijf namen afvallen. Opvallend in de voorselectie is dat Adnan Januzaj als wit konijn uit de hoed wordt getoverd. Ook Youri Tielemans en Christian Kabasele mogen hoop koesteren. Kevin Mirallas en Divock Origi zijn er na een tegenvallend seizoen dan weer niet bij. 

Martinez heeft ook nog geen keuze gemaakt in doel: daar liggen Matz Sels en Koen Casteels al heel de voorbereiding met mekaar in balans. Voorlopig staan er nog vier keepers in de selectie, maar er moet sowieso nog iemand weg. 

Lees ook: Martinez: “Het zou unfair zijn om daar de spelers mee te belasten”

In de spits selecteerde Martinez vorige keer geen Christian Benteke, maar die is er deze wél weer bij na een moeilijk seizoen bij Crystal Palace. Hij scoorde er amper drie goals, maar krijgt nu toch de voorkeur op onder meer Origi en Depoitre. Van Standard-speler Junior Edmilson, die de laatste weken ook nog werd getipt als verrassing, is er geen spoor