Kiest Martinez niet voor Nainggolan om deze reden? 'Dat maakt het nog erger'

Kiest Martinez niet voor Nainggolan om deze reden? 'Dat maakt het nog erger'

21-05-2018 09:50
11

De kans lijkt steeds groter te worden dat Radja Nainggolan er niet bij zal zijn op het WK. De moeilijke relatie tussen Nainggolan en de bondscoach leek lange tijd daarvoor de reden te zijn. Volgens Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad, is er nog een andere reden.

'Nadat lange tijd was gedacht dat het gewoon niet klikte tussen bondscoach Martinez en de excentrieke Antwerpenaar doet nu een nieuw verhaal de ronde: het zou om puur voetbaltechnische redenen gaan. Roberto Martinez vindt hem niet gedisciplineerd genoeg in het spel. De Catalaan heeft het dan over het evenwicht in het elftal of de selectie', klinkt het in zijn column.

De journalist heeft daar echter weinig begrip voor. 'Zo’n uitleg maakt het eigenlijk alleen maar erger. Dat Nainggolan tijdens het WK invaller zou zijn, daar was tot op zekere hoogte begrip voor op te brengen. Maar dat hij niet tot de 23 beste spelers van het land zou behoren, is niet serieus. Nog eens: hij was één van onze beste spelers en topschutter op het EK 2016.'