Ik heb hier fantastische jaren gekend en op deze manier afsluiten is fantastisch

"Ik heb hier fantastische jaren gekend en op deze manier afsluiten is fantastisch"

20-05-2018 23:03

Op 41-jarige leeftijd heeft Timmy Simons afscheid genomen van het profvoetbal. Hij kreeg tegen KAA Gent nog een basisplaats van Ivan Leko en werd bejubeld door het hele publiek. Club Brugge heeft afscheid genomen van een icoon.

"Het voelt dubbel aan", reageerde hij achteraf op de website van Club Brugge. "Ik heb dit moment altijd ver voor me uitgeduwd. Ik wilde er niet te lang op voorhand aan denken, maar nu is het toch zo ver. Langs de andere kant: een mooier afscheid kan je je niet wensen, met een titel afsluiten."

Simons blikt uiteindelijk enkel met veel plezier terug op zijn periode bij Club Brugge. "Ik heb hier fantastische jaren gekend en op deze manier afsluiten is fantastisch. We zijn de verdiende kampioen."

De toekomst
Wat hij na zijn profcarrière zal doen, is nog niet duidelijk. "Ik ga nu eerst vakantie nemen. Dan ga ik terug met Club rond de tafel zitten en kijken hoe de toekomst eruit zal zien. Maar het is de bedoeling om zo snel mogelijk te beslissen."

"Ik weet nog niet wat mijn roeping is. Ze geven me de kans om ergens in te groeien en te ondervinden waar m’n ding ligt. Dat zal later wel duidelijk worden. De actieve carrière stoppen is veel gezegd, ik probeer me fit te houden en mezelf ertoe te verplichten. Dat zal niet op het hoogste niveau zijn, maar abrupt stoppen is ook niet goed", laat hij de deur nog open voor een eventuele andere club.