Anderlecht laat tweede plaats liggen na thuisnederlaag tegen Racing Genk

Anderlecht laat tweede plaats liggen na thuisnederlaag tegen Racing Genk

20-05-2018 19:54
28

Geen Champions League volgend seizoen voor RSC Anderlecht. Paars-wit ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen Racing Genk, dat ondanks deze zege vijfde blijft in het klassement. Anderlecht eindigt op de derde plaats.

De thuisploeg ontsnapte in de openingsminuut al aan een vroege achterstand. Pozuelo viseerde de verste hoek, maar de bal zoefde naast de paal. Na een kwartier lag de bal effectief tegen de touwen, maar het pareltje van Trossard werd afgekeurd door de VAR. Tien minuten voor de pauze kreeg een zwak Anderlecht toch het deksel op de neus. Wouters zette de 0-1 op het scorebord met een prachtig doelpunt. Even later mochten de boeken helemaal dicht voor paars-wit. Trossard maakte Spajic belachelijk en schoot de 0-2 knap voorbij Sels.

De thuisploeg kreeg tijdens de rust waarschijnlijk een stevige uitbrander van coach Hein Vanhaezebrouck, want Anderlecht kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamer. Saelemaekers bediende Teodorczyk, en die knikte zijn vijftiende van het seizoen voorbij Vukovic. De aansluitingstreffer gaf Anderlecht opnieuw moed, maar plots verdween het tempo uit de wedstrijd. Gerkens probeerde Vukovic toch nog eens te verschalken, maar zijn schot was te zwak. Bij een uithaal van Trebel moest de doelman van Genk iets meer moeite doen.

Tijdens het slotoffensiefje van de thuisploeg kreeg Teodorczyck dé kans om zijn ploeg alsnog een gelijkspel te bezorgen. De Poolse spits werd perfect bediend door Saelemaekers, maar kopte via de grond en Vukovic over de kooi. Door deze nederlaag eindigt Anderlecht op de derde plaats in de Jupiler Pro League. KRC Genk blijft ondanks deze zege vijfde en moet binnenkort aan de bak tegen de winnaar van Play-Off 2.