Standard naar voorrondes van Champions League na gelijkspel tegen Charleroi

Standard naar voorrondes van Champions League na gelijkspel tegen Charleroi

20-05-2018 19:58
5

Standard Luik mag volgend seizoen naar de voorrondes van de Champions League. De Rouches hadden genoeg aan een gelijkspel (0-0) op het veld van Charleroi, want enige concurrent RSC Anderlecht ging met 1-2 onderuit tegen KRC Genk.

De Waalse derby zat lange tijd op slot. Pas met de rust in zicht konden we de eerste kansen noteren. Na een knappe actie kwam het leer bij Emond, die de vuisten van Penneteau testte met een hard schot. Charleroi reageerde via Baby, maar hij liet een een grote kans onbegrijpelijk liggen. 

Charleroi startte furieus aan de tweede helft. Pogingen van Baby en Hendrickx werden echter gepareerd door Ochoa. Standard overleefde de storm van Charleroi en probeerde zelf te dreigen. Cavanda vond een gaatje, maar het schot van de rechtsachter ging voorlangs. 

Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Standard steeds meer controle over de bal. Charleroi kwam er nog amper aan te pas, maar de Rouches duwen niet meer door. Standard had genoeg aan een puntje om zich te verzekeren van de tweede plaats en het bijhorende ticket voor de Champions League.