Opvallende transferoptie voor Vossen onthuld: Bel binnen een jaar nog eens terug

Opvallende transferoptie voor Vossen onthuld: "Bel binnen een jaar nog eens terug"

20-05-2018 10:01
6

Jelle Vossen kon de wrange smaak van een matig seizoen doorspoelen in de beslissende wedstrijden van Play-Off 1. Met enkele belangrijke doelpunten en assists loodste hij Club Brugge naar haar vijftiende landstitel. Nochtans had de aanvaller ook op heel andere plaatsen kunnen vertoeven.

In Het Belang van Limburg onthult de vader van Vossen een opmerkelijke kandidaat-overnemer. "Jelle heeft ooit een aanbod uit Tsjetsjenië gekregen. Iemand van Terek Grozny belde met de vraag of hij een transfer zag zitten. 'Bel binnen een jaartje nog maar eens terug', wimpelde ik het af. Belde die man een jaar later toch wel niet terug zeker!", doet Vossen senior het verhaal.

Als zijn zoon nog een stap naar het buitenland zet, zal het een weloverwogen keuze zijn. In het verleden liep dat immers niet altijd goed af. "We hebben het meegemaakt toen Jelle bij Burnley ging voetballen", blikt de papa terug. "Dat bleek een foute keuze. Ze presenteerden het sportieve plaatje alsof hij een geweldige aanvoer ging krijgen, maar na twee weken had hij bij wijze van spreken al pijn in zijn nek van naar al die hoge ballen te kijken."