Enorme stunt in Duitsland: middenmoter verslaat Bayern in de bekerfinale

Enorme stunt in Duitsland: middenmoter verslaat Bayern in de bekerfinale

19-05-2018 22:05

Eintracht Frankfurt heeft zaterdagavond voor een gigantische stunt gezorgd door Bayern München te verslaan in de finale van de Duitse beker. Het werd 3-1 voor de middenmoter. Ante Rebic was de grote man met twee treffers. 

De 2-1 goal van Rebic in de 82e minuut was controversieel. Een videoscheidsrechter moest bepalen over de treffer, aangezien er hands aan vooraf leek te gaan. De goal werd uiteindelijk 'gewoon' goedgekeurd.

Eintracht was in de eerste helft ook al op voorsprong gekomen via Rebic. Hij profiteerde van balverlies op het middenveld. Na de pauze kwam landskampioen Bayern, zonder de geblesseerde Arjen Robben, op gelijke hoogte. Clubtopscorer Robert Lewandowski schoot binnen. Het schot van de Poolse superspits werd een beetje van richting veranderd.

In de absolute slotfase drong het favoriete Bayern aan, maar het was Eintracht dat met de zege aan de haal ging. Rebic tekende voor de 2-1 en diep in de blessuretijd kreeg Der Rekordmeister de genadeklap. Goalie Sven Ullreich was uit zijn doel en Mario Gavranović kon simpeltikken.

Dertig jaar geleden won Frankfurt voor het laatste de Duitse beker. Saillant: Niko Kovac, de trainer van Eintracht Frankfurt, staat vanaf komend seizoen aan het roer bij Bayern.