Vader Vanaken ziet de Bundesliga wel zitten: ''Past bij hem''

Vader Vanaken ziet de Bundesliga wel zitten: ''Past bij hem''

19-05-2018 19:00
7

Hans Vanaken werd deze week verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. Vanaken zal zich met zijn prestaties bij landskampioen Club Brugge ongetwijfeld in de kijker hebben gespeeld bij scouts uit het buitenland. Vader Vital Vanaken weet niet of een vertrek al voor deze zomer is, maar hoopt dat zijn zoon en afgewogen keuze maakt. Een club uit de Bundesliga zou eventueel in dat plaatje passen.

Vanaker senior denkt dat zijn zoon ook al wel eens een het buitenland heeft gedacht. ''Ach, als dat komt, komt het. Ik vind wel dat het plaatje dan moet kloppen. Hans moet in een ploeg terechtkomen waar hij past met zijn kwaliteiten. Anders ben je bij voorbaat verloren'', laat de ex-prof van onder ander Waterschei, Lommel en KV Mechelen weten in gesprek met Het Belang van Limburg

Zoals gezegd denkt Vital dat Hans goed in de Duitse competitie zou passen. ''Hans moet het van zijn voetballend vermogen hebben. Al heb ik me ook in één ding vergist: ik wist niet dat hij over zo'n grote motor beschikte. Op dat vlak is hij een laatbloeier. Op z'n zestiende waaide hij bij wijze van spreken weg als er wat wind stond. Maar als je die twee capaciteiten bij elkaar voegt, denk ik dat de Bundesliga het best bij hem past'', klinkt het.

Hij acht het tot slot zo goed als zeker uitgesloten dat zijn zoon voor het geld kiest en bijvoorbeeld Axel Witsel en Yannick Carrasco achterna gaat. ''Voor Hans is het familiale aspect heel belangrijk. Hij zal niet snel voor een ver avontuur in pakweg China of Rusland kiezen'', besluit Vital Vanaken.